søndag 4. desember 2011

Nydelige kjeks med sjokolade og kandisert ingefær

Om jeg skal være ærlig, så er jeg utrolig fornøyd med disse kjeksene! Syns de ser helt nydelige ut og smaker deretter. Enda en idé til noe du enkelt kan lage selv og gi i julegave :)

Oppskrift
180 g smør
280 g hvetemel
100 g rørsukker
1 ts bakepulver
1 egg
2 ss kandisert ingefær
Evt. et par ss melk
100 g 70 % sjokolade
Kandisert ingefær lages slik: skjær tynne skiver fersk ingefær. Ha det i en kasserolle sammen med lik mengde sukker og vann. Jeg valgte dog å bruke 3 ss ingefær, 6 ss vann og 3 ss toppet sukker. Opplevde likevel at jeg måtte ha i litt mer vann under koketiden, så se det an mens du stadig rører rundt og følger med. Den er ferdig når konsistensen ligner sirup.

1. Smelt smøret og hell det i en bakebolle med hvetemelet og rør rundt.
2. Tilsett sukker, bakepulver, ingefær og egg og kna deigen godt. Opplevde at den ble noe tørr og hadde derfor et par spiseskjeer med melk i.
3. Trill små kuler, sett dem på stekebrettet kledd med bakepapir, og press dem forsiktig med en gaffel. Det ble for så vidt to stekebrett, som jeg stekte hver for seg. Har du ovn med varmluft er det bare å steke to brett på samme tid.
4. Stek kakene på 200 grader i 10-15 min midt i ovnen. Steketiden kommer litt an hvordan type ovn du har (jeg har en ganske dårlig gammel en og tar dermed lang tid å steke ting).
5. Når kakene avkjøles smelter du sjokoladen i vannbad. La sjokoladen kjølne litt før du har det i en sprøytepose og dekorer til slutt kakene etter kreativ evne.

Bon apétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar