tirsdag 19. juli 2011

Hallongrottor

De uovervinnelige kjeksene som aldri slår feil på smak eller på popularitet.
Orginalt sett skal du bruke bringebærsyltetøy, men nå som bærsesongen står for tur, er det bare å eksperimentere med det syltetøyet/marmeladen du har stående.
Oppskrift - utgjør ca.40 stk
400 g smør, romtemperert
2 dl sukker
8,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
2 dl bringebærsyltetøy
Muffinsformer

1. Rør sammen alle ingrediensene bortsett fra syltetøyet.
2. Rull små kuler slik at de dekker bunnen på muffinsformene. Om deigen er for bløt å jobbe med, plasserer du dem i kjøleskapet en stund.
3. Trykk et hull i midten og hell så syltetøy i. Pass på at det ikke renner utover toppen.

5. Stekes 10-15 minutter på 200 grader.
6. Kan oppbevares lenge i en lufttett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar