mandag 27. juni 2011

Keftes - greske kjøttboller på spyd

Dette er en kjempe enkel oppskrift på kjøttboller som du lager fra grunnen av. Det er så utrolig enkelt, for ikke å snakke om smakfult (ifølge mine kjøttetende grillvenner). Det å lage kjøttboller eller burgere generelt fra grunnen av, gjør deg i stand til å eksperimentere med ulike krydder og ingredienser slik at resultatet blir slik dine smakssanser ønsker. Det er bare kreativiteten som stopper deg. Og er det ikke det en fin tanke å vite hva du spiser og innholdet i maten din?

Oppskriften må jeg for så vidt nevne at er inspirert fra Maison Mat & Vin. Norges beste matmagasin!

2 fedd hvitløk
1/2 dl friske mynteblad 
1 egg (helst økologiske eller eventuelt spør gården nærmest deg om deres egg er til salgs)
1 ss pistasjnøtter
1/2 dl rosiner
100 g fetaost
Salt og pepper

1. Kjøttdeig, finhakkede mynteblader og hvitløk blandes sammen med egget i en bolle.
- Mange ganger har jeg i mine oppskrifter erstattet friske urter med tørkede urter, men her anbefaler jeg på det sterkeste å kjøpe en frisk mynte. 
2. Tilsett hakkede pistasjnøtter, rosiner og fetaost. 
3. Bland godt sammen og krydre med salt og pepper. 
4. Form kjøttbollene på grillspyd og fyr i gang grillen! 
5. I ovn stekes dem i ca.12 min og du heller ønsker det. 

Vi spiste kjøttbollene med mange andre små retter. Du kan prøve deg på å lage hjemmelagede nanbrød til om du vil gjøre det enkelt. Med salat og en spennende dressing til er dette et perfekt og fullkommen måltid også utenom grillsesongen.

Bon Appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar