Den dype mørke smaken og lukten får deg til å tenke på julen og jeg kan se for meg til at den er best til kjøtt. Er du vågal kan du spise den til frokost med egg og bacon eller på et smørbrød over brie.
Bon apétit!
Oppskrift
1 pose tørkede aprikoser, hakket
1 rødløk, hakket
1 rødløk, hakket
1 rød paprika, hakket
1 dl mørke rosiner, hakket
1 dl mørke rosiner, hakket
1-2 dl sukker
1½ dl epplesider eddik
2 ts sennepsfrø
½ ts kardemomme
½ ts koriander
½ ts salt
½ ts salt
Ørlite cayenne pepper
1. Bland alle ingrediensene i en stor kasserolle og kok opp.
2. Reduser deretter varmen og la det putre i ca.1 time. Rør i blandingen nå og da.
3. Du vet at blandingen er ferdig når blandingen har tyknet til og blitt gelé aktig. Et tips er om du tar litt av blandingen på en skje. Når du heller den skrått nedover skal ikke blandingen renne av, da må du evt. koke den litt til.
4. Hell blandingen over i et glass og oppbevares i kjøleskapet i ca.3 uker.
4. Hell blandingen over i et glass og oppbevares i kjøleskapet i ca.3 uker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar