tirsdag 4. oktober 2011

Gylden aprikos og rosin chutney

Jeg har aldri turt å lage chutney da jeg har fått det for meg at det må være vanskelige greier. Så feil kan man ta og gøy er det å overraske seg selv. Bare etter en time vil du nemlig ha skapt noe som ser ut til å komme rett fra butikken, men som garantert er bedre på smak. Det er jo tross alt hjemmelaget!
Den dype mørke smaken og lukten får deg til å tenke på julen og jeg kan se for meg til at den er best til kjøtt. Er du vågal kan du spise den til frokost med egg og bacon eller på et smørbrød over brie.
Bon apétit!
Oppskrift

1 pose tørkede aprikoser, hakket
1 rødløk, hakket
1 rød paprika, hakket
1 dl mørke rosiner, hakket
1-2 dl sukker
dl epplesider eddik
2 ts sennepsfrø
½ ts kardemomme
½ ts koriander
½ ts salt
Ørlite cayenne pepper
 
1. Bland alle ingrediensene i en stor kasserolle og kok opp.
2. Reduser deretter varmen og la det putre i ca.1 time. Rør i blandingen nå og da.
3. Du vet at blandingen er ferdig når blandingen har tyknet til og blitt gelé aktig. Et tips er om du tar litt av blandingen på en skje. Når du heller den skrått nedover skal ikke blandingen renne av, da må du evt. koke den litt til.
4. Hell blandingen over i et glass og oppbevares i kjøleskapet i ca.3 uker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar