Dette er ikke en teknisk krevende kake og lage, det tar bare hele dagen. Synn det ikke tar like lang tid å spise den! Dette er en smaksopplevelse som smelter i munnen.
Bon apétit!
Ingredienser
40 g brunt sukker
2 egg
25 g hvetemel
25 g kakaopulver
5 dl sterk kaffe
2 ss konjakk
Smør, til formen
Fyll
5 dl kremfløte
400 g kokesjokolade, smeltet og avkjølt
Kakao til pynt
Melis til pynt
1. Smør springformen, dekk bunnen med bakepapri og sett stekeovn på 220 grader.
2. Sett en ildfast bolle over en kjele med varmt vann og ha i sukker og egg. Pisk til det blir hvitt og får moussekonsisstens.
3. I en annen bolle sikter du mel og kakaopulver.
4. Vend så mel og kakaopulver forsiktig i moussen.
5. Dette fordeles i springformen og stekes i 7-10 minutter til kaken er fast ved berøring og har hevet.
6. Kaken avkjøles.
7. Imens vasker du springformen og plasser kaken tilbake i den når den er avkjølt.
8. Kaffe og konjakk røres sammen for deretter å pensles over kaken. Det kan du gjøre flere ganger.
Fyll
1. Fløten piskes nesten halvstiv. Vend så inn den avkjølte sjokoladen.
2. Hell dette over kakebunnen.
3. Avkjøles i kjøleskpet i 4-5 timer.
Pynt
1. Sikt kakaopulver på toppen.
2. Så tar du forsiktig kaken ut av formen.
3. Lag mønster av oppklippet bakepapir om ønskelig og sikt over melis.
Serveres med rykende fersk kaffe!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar