mandag 3. oktober 2011

Rå sjokolade, fortsettelse

Oppskrift
100 g madler, bløtlagte og skåldet
100 g dadler, bløtlagte
Vannet til dadlene
2 ss rosiner
1 ss kokosolje
2 ss mørk bakekakao
1 ts kanel
1 ts havsalt
Kanelstang, til pynt
Appelsinskall, til pynt
1. Bløtlegg mandler og skåld dem mens vannet er varmt.
2. Legg dadler i varmt vann.
3. Miks alle ingrediensene i en foodprocessor sammens med 1 ss daddel vann.
4. Smak deg frem. Kanskje du ønsker mer salt?
5. Fordel halvparten av deigen i små eller store former.
6. Pynt med raspet kanel.
7. Rør inn ca.2 ss appelsinsaft i den andre halvparten.
8. Fordel deigen i små eller store former og pynt med raspet appelsinskall

Denne deigen ble ganske myk og klissete, også etter de har stått i kjøleskapet. Liker du hardere sjokolade, kan du sløyfe daddelvannet og evt. bruke mere nøtter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar