onsdag 20. juli 2011

Jordbær



Jordbær - sommerens spiselige rose
En undersøkelse utført av Tufts University i Boston (USA) viser at jordbær har den største antioksidant-kapasiteten av all frukt. Dette etterfulgt av plommer, appelsiner og druer. 

Denne evnen kommer av det høye inneholdet av C-vitamin, bioflavonoider og anthocyanidiner.

For å bevare C-vitaminene på best mulig måte uten at c-vitaminene går tapt, er frysing det beste alternativet. Når de står i kjøleskapet taper de seg fort, med mindre du lager noe av dem, slik som syltetøy, smoothie, kake, salat.
Det viser seg at etter 6 måneder i fryseren vil innholdet av C-vitamin være så mye som 70-100% av opprinnelig mengde.

Et frysetips kan være å legge bærene slik som på bildet, etter du har skjært av stilken og rengjort dem, for deretter å plassere dem i fryseren 1-2 timer til de er frossen. Etter det fordeles de i porsjonspakker eller noe som er luft og vanntett.
Da slipper du at bærene fryses fast i en blokk, men ligger løse i pakken.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar