søndag 10. juli 2011

Bringebær Ganache dessert

En mektig dessert! Mørk på smak og hver munnfull må kjennes på, nytes og det er en smaksopplevelse for ekte sjokoladeelskere. Med krem til balanserer den det mørke sjokoladen og nytes selfølgelig med en god, varm og mørk kopp kaffe til.
Det er en raw food oppskrift som jeg fant på en kjempe fin nettside som heter rawamazing og anbefales å  sjekke ut.

Denne terten (om jeg kan kalle den det) består av tre deler: nøttebunn, ganache og bringebær. Du kan selvfølgelig bruke andre bær etter eget ønske. Bare husk at fargen på bærene er viktig da den skal skille seg ut fra den mørk sjokolade.

Nøttebunn
2 kopper mandler, skåldet og finhakket
2 ss mørk bakekakao
2 ss cocos olje, smeltes i vannbad eller mikro om den er hard
2 ss agave
1. Rør sammen ingrediensene og trykk massen i bunnen på en stor eller flere små kakeformer.

Ganache
1 kopp mørk bakekakao
1/2 kopp agave
1/2 kopp cocos olje
150 g usaltet meierismør
1. Rør sammen alle ingrediensene.

Pynt
Bringebær

Fremgangsmåte
1. Trykk nøttebunnen i formen
2. Legg på ganache
3. Sett i et par bringebær oppå ganachen
4. Legg ett nytt lag med ganache
5. Topp til slutt med bringebær på toppen

Krem
3 dl kremfløte
1 stor ss vaniljesukker
Bringebær
Frisk mynteblar, finhakket

1. Pisk krem.
2. Ha i resten og visp videre til kremen blir rosa.
3. Sett i kjøleskapet frem til begivenheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar