Oppskrift
1 1/2 dl grovhakkede mandler
100 g smør, romtemperert
1 1/2 dl melis
2 egg
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss revet appelsinskall
2 ts vaniljesukker
1. Smør og melis vispes til en luftig masse.
2. Tilsett eggene ett og ett om gangen for deretter å røre inn resten av ingrediensene.
3. Trill deigen i lange tynne pølser og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
4. Stek pølsene i oven på 200 grader i ca. 15 min midt i ovnen. Ta dem ut og avkjøl et par min. Samtidig skrur du ned varmen til 50 grader.
5. Skjær biscottiene på tvers og lengde bestemmer du selv. Noen liker at de er bittesmå, andre liker dem som vist på bildet (på en koselig kafe i Kristiansund).
6. Plasser stekebrettet tilbake i oven på nederste rille og stek i ca. 5 min. De skal være sprø og harde, så kjenn etter om du evt. må steke dem litt lengre.
7. Oppbevares i lufttett boks.
Kort fortalt - Biscotti
"Bis" betyr på Latin to ganger, og "cotto" betyr bakt, og når man setter sammen disse to ordene betyr det kjeks. Den blir rullet til lengder og bakt to ganger. Det er til Italienernes fortjeneste at denne lette og langtidsvarende kjeksen har overlevd i over flere tusen år. Ja, det skal til og med sies at Christopher Colombus var avhengig av å ha med disse med seg på sine ferder til sjøs da det var en matvare av praktisk betydning. Hvorfor? Fordi fukten i disse kjeksene blir dratt ut og dermed mugner den ikke. Kjeksen mettet og gav greit med mat for gutta. Det er ikke før i senere tid at den har blitt opplevd som kulinarisk. Tradisjonelt sett lages Biscottien med smør, sukker, egg, mandler/anis og hvetemel. Den er mest kjent for å dyppes i kaffe, men mange foretrekker faktisk heller å dyppe den i vin!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar