3 sjalottløk
3 dl tørkede fiken (med stilkene fjernet)
1 dl rosiner, sorte og gule
1½ dl eplesider eddik
½ dl agavenektar eller 1 dl sukker
1 ss olivenolje
½ ts salt
Appelsinsaft om nødvendig
½ ts koriander
½ ts spisskummen
½ ts kardemomme
1 ts kanel
3 dl tørkede fiken (med stilkene fjernet)
1 dl rosiner, sorte og gule
1½ dl eplesider eddik
½ dl agavenektar eller 1 dl sukker
1 ss olivenolje
½ ts salt
Appelsinsaft om nødvendig
½ ts koriander
½ ts spisskummen
½ ts kardemomme
1 ts kanel
1. Bland alle ingrediensene i en stor kasserolle og kok opp.
2. Reduser deretter varmen og la det putre i ca.1 time. Rør i blandingen nå og da.
3. Hell blandingen over i glass.
Tips 1. Du vet at blandingen er ferdig hvis den ikke renner av skjeen når du heller den skrått nedover og når den har konsistens lik gelé.
Tips 2. Hvis du syns blandingen har for store biter, kjør den i foodprocessoren eller bruk stavmikser.
Tips 3. Smak deg frem til hva du syns er godt og passende til utvalgt matrett. Kanskje du vil bruke mer sukker eller mer av en ingrediens. Det er uansett lite som kan gå galt, så her må du bare være vågal og prøve andre krydderier og ingredienser.
2. Reduser deretter varmen og la det putre i ca.1 time. Rør i blandingen nå og da.
3. Hell blandingen over i glass.
Tips 2. Hvis du syns blandingen har for store biter, kjør den i foodprocessoren eller bruk stavmikser.
Tips 3. Smak deg frem til hva du syns er godt og passende til utvalgt matrett. Kanskje du vil bruke mer sukker eller mer av en ingrediens. Det er uansett lite som kan gå galt, så her må du bare være vågal og prøve andre krydderier og ingredienser.
Godt til kalkun, kylling, ris og salater. Ikke så god kombinasjon til hvit fisk.
Og selvfølgelig veldig godt på hjemmelaget knekkebrød og kremost som vist her.
Og selvfølgelig veldig godt på hjemmelaget knekkebrød og kremost som vist her.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar