En følelse av ro av å stå på kjøkkenet, en slags meditasjon hvor kreativiteten blomstrer, sansene forsterkes og gleden over å kunne glede andre med et godt måltid er stor.
Denne retten anbefaler jeg alle å lage. Den er enkel, med unike ingredienser, fine farger og er kjempe god på smak! Det meste kan i tillegg kjøpes økologisk.
800 seilfilet
2 fennikler
1 dl olivenolje
2 ss sitronsaft
Hvetemel til panering
Salt og pepper
5 sjalottløk, finhakket
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
Frisk dill
1. Skjær fennikelskiver og mariner dem i 1 til 2 timer i olivenolje og sitronsaft.
2. Lag et fat med mel, salt og pepper og vend fisken i det før det stekes i smør på panna.
3. Legg filetene et sted hvor de holdes varm.
4. Stek sjalottløk i stekefettet til fisken og evt. ha litt mer smør i pannen.
5. Ha i hvitvin og kremfløte på pannen og kok et par min slik at fløten tykner og vinsmaken mildner. Dryss litt dill i sausen.
6. Server fisken og sausen hver for seg eller sammen.
Potetmos
10 poteter
Kremfløte
Usaltet meierismør
Salt
1. Kok opp poteter og hell ut vannet når de er ferdige.
2. Ha i ønsket mengde kremfløte, smør og salt og mos i vei.
2 ts fennikelfrø
2 ts spisskummenfrø
2 glass grønne oliven
1 glass svarte oliven
2 ts revet appelsinskall
2 ts revet sitronskall
3 sjalottløk, finhakket
1 krm malt kanel
4 ss hvitvinseddik
5 ss extra virgin olivenolje
2 ss appelsinjuice
1 ss hakket frisk mynte
1 ss hakket frisk persille
1. Fennikel og spisskummen ristes i tørr panne til de begynner å poppe. I tillegg vil du kjenne at det skilles ut en god duft.
2. Oliven, appelsin- og sitronskall, sjalottløk, kanel og ristede frø i en bolle.
3. Deretter blander du i resten og bland godt.
4. Marineres i 1-2 dager kjølig før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar