søndag 10. juli 2011

Panert sei med hvitvinssaus og marinert fennikel og oliven

Et godt måltid sammens med venner og kjære er alltid hyggelig. Like fint er kanskje forarbeidet.
En følelse av ro av å stå på kjøkkenet, en slags meditasjon hvor kreativiteten blomstrer, sansene forsterkes og gleden over å kunne glede andre med et godt måltid er stor.

Denne retten anbefaler jeg alle å lage. Den er enkel, med unike ingredienser, fine farger og er kjempe god på smak! Det meste kan i tillegg kjøpes økologisk.


Panert sei - 4 personer
800 seilfilet
2 fennikler
1 dl olivenolje
2 ss sitronsaft
Hvetemel til panering
Salt og pepper
5 sjalottløk, finhakket
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
Frisk dill
1. Skjær fennikelskiver og mariner dem i 1 til 2 timer i olivenolje og sitronsaft.
2. Lag et fat med mel, salt og pepper og vend fisken i det før det stekes i smør på panna.
3. Legg filetene et sted hvor de holdes varm.
4. Stek sjalottløk i stekefettet til fisken og evt. ha litt mer smør i pannen.
5. Ha i hvitvin og kremfløte på pannen og kok et par min slik at fløten tykner og vinsmaken mildner. Dryss litt dill i sausen.
6. Server fisken og sausen hver for seg eller sammen.


Potetmos
10 poteter
Kremfløte
Usaltet meierismør
Salt
1. Kok opp poteter og hell ut vannet når de er ferdige.
2. Ha i ønsket mengde kremfløte, smør og salt og mos i vei.


Marinert oliven med appelsin og sitron

2 ts fennikelfrø
2 ts spisskummenfrø
2 glass grønne oliven
1 glass svarte oliven
2 ts revet appelsinskall
2 ts revet sitronskall
3 sjalottløk, finhakket
1 krm malt kanel
4 ss hvitvinseddik
5 ss extra virgin olivenolje
2 ss appelsinjuice
1 ss hakket frisk mynte
1 ss hakket frisk persille

1. Fennikel og spisskummen ristes i tørr panne til de begynner å poppe. I tillegg vil du kjenne at det skilles ut en god duft.
2. Oliven, appelsin- og sitronskall, sjalottløk, kanel og ristede frø i en bolle.
3. Deretter blander du i resten og bland godt.
4. Marineres i 1-2 dager kjølig før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar