Knekkebrød med kremost og fiken chutney |
Ingredienser
4 dl havregryn, store
1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete grov
1 dl linfrø
1 neve aprikoser, bløtlagt
1 ts kardemomme
Salt
7 dl vann
1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete grov
1 dl linfrø
1 neve aprikoser, bløtlagt
1 ts kardemomme
Salt
7 dl vann
Pynt
1 egg
½ dl melk
Sesamfrø
1 egg
½ dl melk
Sesamfrø
1. Bland alt sammen og la det svelle i ca. 10 min.
2. Ha i mer vann om du ser det nødvendig. Massen skal ikke være alt for rennende, men likevel ikke for hard.
3. Fordeles på to stekebrett kledd med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott for å spre et tynt lag utover på enklest mulig måte.
4. Stekes på varmluft i ca. 8 min og 150 grader.
5. Ta stekebrettene ut av ovnen og skjær knekkebrødene til ønsket størrelse.
6. Pensle med egg og melk som er vispet sammen og strø over sesamfrø.
7. Stekes i ytterligere 30 min på varmluft, om ikke mer. I alle fall til de er harde.
2. Ha i mer vann om du ser det nødvendig. Massen skal ikke være alt for rennende, men likevel ikke for hard.
3. Fordeles på to stekebrett kledd med bakepapir. Bruk gjerne en slikkepott for å spre et tynt lag utover på enklest mulig måte.
4. Stekes på varmluft i ca. 8 min og 150 grader.
5. Ta stekebrettene ut av ovnen og skjær knekkebrødene til ønsket størrelse.
6. Pensle med egg og melk som er vispet sammen og strø over sesamfrø.
7. Stekes i ytterligere 30 min på varmluft, om ikke mer. I alle fall til de er harde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar