tirsdag 25. oktober 2011

Rissalat med Auberginedip

Mettende og varm salat med auberginedip. Like god varm som kald, som til lunsj eller middag. Det tar litt tid å lage det, men jeg garanterer at det smaker godt og er verdt tiden. Hvis det er noe i salaten du ikke liker, bytt det ut og hiv i noe annet.
 
Ris og bønnesalat
1 kopp ris
1 kopp mungbønner, bløtlagt over natten
Spinat, mengde etter ønske
2 tomater
Basilikumkrydder
Olivenolje

Salt og pepper 




1. Ris og mungbønner kokes sammen. Ca.20 min
2. Hakk spinat og tomater og bland sammen med ris og bønner.
3. Rør inn olivenolje. Krydre og smakt deg frem.

Aubergine Dip 
2 store aubergine
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 stor ss tahini
Salt og pepper
Pinekjerner, til pynt


 

1. Forvarm ovnen til 200 grader.
2. Gni auberginene med olje og stek dem i ovnen til skinnet rynker seg som bestemors hender. Ca.20-25 min.
3. Scoop ut kjøttet og kjør det til en puré med stavmikser eller i en foodprocessor sammen med de andre ingrediensene.
4. Smak deg frem. Kanskje du vil ha mer salt og pepper eller mer tahini. Hvis det ikke er nok, vil jeg tro at det er godt med lime eller sitronsaft til og i andre oppskrifter brukes det i tillegg yoghurt. 



Bon apétit!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar