onsdag 5. oktober 2011

Frokostmuffins med jordbær


Tanken er å servere disse til en noe fransk frokost. Den metter godt og er ikke alt for søt. Smakte fantastisk godt sammens med en sterk kopp (eller to) kaffe. 
Bon apétit!

Oppskrift
125 g hvetemel
50 g havregryn, økologisk
100 g brunt sukker
3 ts vaniljesukker
2 egg, økologisk
60 g meierismør, smeltet
1 beger kesam
3 dl frosne jordbær
1 klype salt
Evt. melisglasur med saften fra jordbærene til pynt



1. Mel og bakepulver blandes sammen i en bolle.
2. Tilsett så salt og vanilje.
3. I en annen bolle piskes eggene lett sammen. Ha deretter i smeltet smør og sukker og rør videre.
4. Rør så kesam i smørblandingen og hell det over i melblandingen. Vend til slutt jordbærene i og rør forsiktig.
6. Fordel i muffinsformer og stekes i ca.25 min midt i ovnen på 200 grader.


Dette er en kjempelett oppskrift og tar maks en time å lage! Og sånn forresten, det er alltid like hyggelig å gi bort bakst til noen man er glad i, så finn fram kopper og spann og kjør igang :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar