mandag 27. juni 2011

Rød bulgursalat

På bildet: hjemmelaget hummus, frisk salat,
hjemmelaget nanbrød, rød bulgursalat og cherrytomater
 Utenfor bildet: keftes og en kald øl på en varm sommerdag
I forrige artikkel fikk du oppskriften på Keftes, som er greske kjøttboller. Om salaten er en del av en sommermiddag med flere retter, mener jeg at denne salaten vil passe perfekt til både kjøtt, fisk og andre vegetariske retter.

Oppskrift
3 dl bulgur
2 ss økologisk tomatpuré
2 ss paprikapulver
1/2 dl olivenolje
1/4 dl hvitvinseddik
4 tomater, skjært i terninger
100 g hermetisk rød paprika (kjøpes på glass)
Tørket mynte
Frisk mynte til pynt
Salt og pepper

1. Kok opp bulgur til den er myk. Ca.15 min.
2. Når bulguren er ferdigkokt tilsetter du olivenolje, hvitvinseddik og tomatpuré og rør rundt.
3. Deretter har du i hakkede tomater og paprika og smaker til med salt, pepper og tørket mynte.
4. Pynt gjerne med frisk mynte eller andre urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar