Det er godt med kjeks og enda bedre er det å ha funnet en oppskrift som både er sunn og kjempegod på smak. Mange tror at disse to ikke kan kombineres og det er kanskje sant det bestemor sier; skal maten være god så må du ha noe godt i! Jeg tror dog man kan lære om smakssansene sine om man ikke tror at sukker kan utelates når noe godt skal lages. Kroppen er tross alt tilpasningsdyktig og den blir fort vant til nye ting som den blir introdusert for.
Disse kjeksene laget jeg i full fart og tok maks 20 minutter å lage.
Ingredienser:
150 g melk (enten ku- eller mandelmelk)
200 g sukrin
2 økologiske egg
1 ts salt
1 ts vaniljesukker (eller vaniljestang)
3 dl havregryn
2 ss fiberrik
1 ts bakepulver
100 g mørk sjokolade (86%)
1. Cocosa og sukrin røres god sammen med eggene i en bakebolle.
2. Rør i salt, vaniljesukker, bakepulver, fiberrik og havregryn.
3. Til slutt tilsetter du hakket sjokolade.
4. En spiseskje med deig er passende for en middels stor kjeks. Så fordel dem på smurt bakeplate og stek dem ved 200 grader i ca.12 min.
5. Oppbevares i lufttett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar