søndag 6. mars 2011

Hvit sjokoladeterte med lime

Det er to ting som er helt fantastisk med denne kaken. 1. Den er sinnsykt god. 2. den er ufeilbar. Så om du har nerver for å lage kake og er ganske dårlig på det, prøv dette og du får bedre selvtillitt momentant!

Tertebunn
150 g smør
225 g digestivekjeks
1/2 dl sukker
1 plate freia kokesjokolade 70%

1. Smelt smør og smør formen med litt av det. 25 cm i diameter.
2. Kjeks og sukker kjøres i foodprosessor et par sekunder. Ha i det smeltede smøret og kjør blandingen litt til.
3. Blandingen presses mot bunnen og stekes i ovnen ved 175 graider i ca.7 min.
4. Mørk sjokolade smeltes i vannbad for derettter å smøres utover tertebunnen. Som har stått og avkjølt seg litt etter den kom ut av ovnen.
Noe av det fineste ved å lage mat selv
er selve oppkuttingsfasen.
Alle fargene, konsistens og lukter
som en kun får oppleve om en står på
kjøkkenet selv. Kanskje et godt argument
istedet for å kjøpe ferdigmat?
Sansene våre må ikke undervurderes.
5. Avkjøl i kjøleskap.

Fyll
2 dl kremfløte
1 dl melk
4 plater freia hvit sjokolade
Saft og skall av 1 lime

1. Fløte og melk varmes opp til rett underkokepunktet i en kasserolle.
2. Hvit sjokolade hakkes og limeskall rives. Deretter har du det i melk/fløte blandingen som nå er tatt av platen. Tilsett så limesaft.
3. Avkjøl før du har fyllet over terten. Så avkjøles det hele i kjøleskapet.
4. Kaken bør stå til avkjøling et par timer før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar