150 g smør
225 g digestivekjeks
1/2 dl sukker
1 plate freia kokesjokolade 70%
1. Smelt smør og smør formen med litt av det. 25 cm i diameter.
2. Kjeks og sukker kjøres i foodprosessor et par sekunder. Ha i det smeltede smøret og kjør blandingen litt til.
3. Blandingen presses mot bunnen og stekes i ovnen ved 175 graider i ca.7 min.
4. Mørk sjokolade smeltes i vannbad for derettter å smøres utover tertebunnen. Som har stått og avkjølt seg litt etter den kom ut av ovnen.
Fyll
2 dl kremfløte
1 dl melk
4 plater freia hvit sjokolade
Saft og skall av 1 lime
1. Fløte og melk varmes opp til rett underkokepunktet i en kasserolle.
2. Hvit sjokolade hakkes og limeskall rives. Deretter har du det i melk/fløte blandingen som nå er tatt av platen. Tilsett så limesaft.
3. Avkjøl før du har fyllet over terten. Så avkjøles det hele i kjøleskapet.
4. Kaken bør stå til avkjøling et par timer før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar