lørdag 2. april 2011

Ølbrød

Ølbrød 

0,5 dl vann
0,66 dl øl (to flasker)
400 gram sammalt hvete fin
400 gram sammalt hvete grov
200 gram byggmel
50g gjær
en ts sukker
3 ts havsalt

Ha gjæren i en kopp ilag med en halv desiliter varmt vann og sukker. Varm opp ølet til 37 grader celsius. Bland det tørre i en kjøkkenmaskin og hell i gjæra og ølet. La maskinen jobbe godt med deigen, og spe på med siktet hvetemel for en tykkere deig hvis du baker uten brødformer. Elteprosessen er avgjørende for når du baker, og bør pågå i minst 15 minutter for hånd, eller 10 minutter i maskin. Jeg tuller ikke! Bak ut deigen til et brød og la det heve i ca en time. Varm opp ovnen til 250 grader, sett inn brødet og skru ned temperaturen til 200 grader umiddelbart. Stek det i 45-50 minutt, og la det avkjøle på rist. Dette er et fyldig og aromatisk brød som passer godt til ost.
Eksperimenter gjerne med typen øl for forskjellig aromatiske opplevelser. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar