lørdag 7. mai 2011

Ovnsbakt seifilet med puré og salat

Enda en fantastisk matopplevelse med oppskrift fra Maison Mat & Vin. Aldri noe bedre enn å severe gjestene en kulinarisk smaksopplevelse! Hvor samtalen går ut på å smake seg frem til hva som kunne vært i oppskriften og nysgjerrigheten og forhåpentligvis inspirasjonen til selv å lage noe deilig er stor. Jeg er ingen ekspert, jeg bare nyter å stå på kjøkkenet. Det utfordrer sansene og kreativiteten.

Over til maten.


Sei med fennikel og oliven
2 fennikel, i skiver
20 grønne oliven
8 hvitløksfedd
700 g seifilet uten skinn
Olivenolje
Saften fra 1 1/2 lime
salt og pepper

1. Fennikel, oliven og hvitløksfedd plasseres i en smurt ildfast form. Hell over litt limesaft.
2. Stekes ved 200 grader i ca.15 min.
3. Ta formen ut av ovnen og legg over fiskenfiletene og press det siste du har av limesaft over det hele. Salt og pepper drysses over.
4. Stek videre i 10-12 min.
Gled deg til den fantastiske lukten og sats på sultne gjester som kommer inn i leiligheten, eller sultne forbipasserende som lukter det ut fra det åpne vinduet.
Ellers, advares det mot å sitte i samme bil med sensitive bestemødre dagen derpå. Hvitløk...

Purreløk og champinjong puré
1 purreløk
4 champinjong

1. Skjær opp purreløk. Brekk opp soppen i mindre biter og ha begge ingrediensene i en foodprocessor (jeg elsker mat som kan håndteres med bare hender).
2. Dur i vei til alt er moset.
3. Stekes i olje og serveres varm.

Salat
1 pose spinat, hakket
Cherrytomater, så mange du ønsker
1/2 isbergsalat
Pinekjerner
Sesamfrø

1. Skjær opp grønt og rødt. For all del bruk en skarp kniv. Det verste som fins er å skjære tomater med halvgode kniver. Det ødelegger bare den nydelige formen.
2. Tørrstek pinekjerner og sesamfrø og hell over salaten.


                                                       Vel bekomme!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar