
Oppskrift
4 dl havregryn, store
4 dl grov rug
4 dl frø (linfrø, gresskar, solsikkekjerner, sesamfrø)
7 dl vann
1. Blandes sammen og la stå i minst 5 min da havregrynene sveller en del.
2. Smøres tynt på to langpanner dekket av bakepapir og skjæres i ønsket størelse.
3. Stekes på 160 grader i ca.1 time og 20 min på varmluft.
Det er en grunn til at det heter knekkebrød, det skal knase i munnen og høres av de rundt deg!
Oppevares helst i papirpose.
Tips: Spis knekkebrødet med hvit blåmuggost fra Kjerringøy Gård som er ystet på dagfersk, upasteurisert økologisk melk.
![]() |
Bildet kommer fra Visit Bodø |
Så tusen takk til Astrid og Oddbjørn Olsen som virkelig gjør det de brenner for og mener er riktig.
God fakta fra den lille økologiske matboken
Nøtter og frø inneholder fiber, fytosteroler, plantestoffer som ikke er næringsstoffer (lignaner) og essensielle fettsyrer som er gunstige for helsen. En håndfull nøtter og frø om dagen kan senke blodkolesterolet og forebygge hjerte- og karsykdommer
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar