søndag 1. mai 2011

Indrefilet og vegetarmiddag med gnocchi

Nyslaktet indrefilet av reinsdyr til kjæresten er ikke feil. La meg bare nevne at jeg beundrer samene for deres arbeid og ser utrolig opp til deres kunnskap om naturen, dyr og det å være til stedet i arbeidet sitt.
På venstre side lærer vi oss begge hvordan å skjære kjøttet riktig.

På meg ble det altså falafel og kjæresten fikk indrefilet med stekt løk og saus, begge spiste samme tilbehør.


Nr 1 tilbehør - grønnsaker
Stekt gulrøtter og brokkolistamme i ordentlig smør i et par minutter. Kristheten må for all del være hovedpoenget å få fram her. Ikke dvasne og slappe grønnsaker. Pynt med fersk rosmarin.

Nr.2 tilbehør
Kål rørt rundt i kesam, rømme og ørlite sukker.

Nr. 3 tilbehør - Gnocchi
(Igjen, en oppskrift fra Maison Mat og Vin)
500 g kokte mandelpoteter
50 g hvetemel
50 g potetmel
3 eggeplommer
1 ss salt
5 ss revet jarlsberg (ekseperimentér gjerne med en annen litt mer spennende ost)
1. Alle ingrediensene blandes godt sammen i en foodprocessor.
2. Form deigen til en lang pølse og kutt opp i små biter, ca. 2 cm lange.
3. Gnocchien kokes i lettsaltet vann. Du vil se når de er ferdig, da går de fra å ligge i bunnen til å ligge på overflaten. Deretter steker du dem gyldne i smør.

Nr.4 - saus
Stekesjy
Brun maisenna
Seterrømme
Kremfløte
Salt og pepper
Vann
1. Smak deg frem. Mengde etter behov.

Det sies at gnocchi er en av de eldste oppskriftene som finnes! Her har du en link om interessert: http://www.annamariavolpi.com/page81.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar