mandag 17. oktober 2011

Kjeks dyppet i sjokolade


Hva gjør man med en middelmådig kjeksoppskrift når man vil lage en spennende dessert til vennene sine? Jo, dypper den selvsagt i sjokolade. Det gjorde underverker skal jeg si deg. Nam!
Ingredienser
125 g smør, smeltet
175 g brunt sukker
½ dl melk
200 g mel
1 toppet ts vaniljesukker
½ ts natron
1 egg, romtemperert

Pynt
1 plate 70 % sjokolade
Alt er mulig her. Jeg brukte små hjerter og farget sukker med rosa konditorfarge. Skulle nok brukt perlesukker da det er enklere å jobbe med, men syns det så fint ut uansett. Her er det bare kreativiteten som stopper deg, så ta på det du syns ser lekkert ut og det du syns er godt på smak!

1. Visp sukker og smør godt sammen.
2. Tilsett egg og melk.
3. Ha i litt og litt av det tørre og vend det forsiktig inn.
4. Fordel en noe sirupaktig masse med to spiseskjeer på et stekebrett kledd med bakepapir og stek kjeksene i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 10 min.
5. Avkjøl kjeksene. Imens smelter du sjokoladen i vannbad.
6. Dypp kjeksene i sjokoladen og pynt.
Smakte som vanlig god med kaffe, men denne gangen blandet med  2 ss hasselnøttkaffe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar