mandag 10. oktober 2011

Linfrø

Hva er det med linfrø som er så bra, er det ikke bare noe man har i rundstykker og brød for å få det til å se bra ut eller har den faktisk nytteverdi for kroppen? 
Jeg prøver å komme til bunns i saken!

Brød og rundstykker ser selvsagt litt freshere ut med noen linfrø slengt i deigen, men den er først og fremst en god og likt venn av kroppen. Linfrø er for eksempel et godt alternativ til omega 3 fettsyrer. Fisk er selvsagt den beste kilden fra dyreverden, mens linfrø er den beste kilden fra planteverdenen. Den inneholder gunstige næringsstoffer, masse fiber og er en komplett kilde til protein. Så om du er vegetarianer eller veganer, er dette noe du kan bruke i maten daglig. I tillegg tynner det ut blodet, hjelper forstoppelse og er god for fordøyelsen generelt.
Malt linfrø
Tips
Siden kroppen ikke produserer denne nødvendige fettsyren på egenhånd, må det gjennom maten. Hadde det vært så enkelt å bare spise frøet slik som den er, men desverre går den da ufordøyet gjennom kroppen. Den må altså males opp for at kroppen kan utnytte den fullstendig. 
Jeg prøvde å male linfrøene i en foodprocessor, men frøene var for små. Så den beste løsningen er å male  dem i ei elektrisk kaffekvern eller i en morter. 

Hvordan kan jeg anvende linfrø i maten jeg lager?
Du kan bruke malt linfrø på og i alt! Dryss for eksempel 1 teskje over salaten, i smoothier, strø over frokostblandingen, over ris og stekte grønnsaker eller i grov og søt bakst. Når du kun bruker 1 teskje vil det uansett ikke smake så mye.

Det beste med det hele er at linfrø er helsekost som ikke trengs å kjøpes dyrt på helsekosten. Den kommer i sin naturlig form, det være seg hele eller knuste frø eller olje, og det fins i alle dagligvarebutikker til en utrolig billig penge.

Altså, linfrø er godt for deg og pengeboken din!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar